top of page
marianahayaloglu

Tam Otomatik Elektromanyetik Karıştırıcılar

Sistem Teknik'in Ar-Ge merkezi uzun araştırmalar sonucu alüminyum ergitme ve bekletme fırınları yapmak için geliştirdiği projeyi tamamladı çevre dostu ve daha güvenli. Proje, bir elektromanyetik karıştırıcı ile hem sıcaklığın hem de kimyasal bileşimin homojenliğini sağlıyor.


Elektromanyetik karıştırıcı, alüminyum eritme veya tutma fırınlarının altına yerleştirilmiştir ve herhangi bir gaz karışımı kullanmadan ve herhangi bir gaz karışımı kullanmadan sıvı alüminyumu istenen hızda karıştıran bir manyetik alan oluşturur. fırın kapısının açılması. Bu, deney ve analizlerdeki hata oranını azaltmanın yanı sıra cüruf oluşumunu, metal kaybını ve enerji tüketimini büyük ölçüde azaltır.


Elektromanyetik karıştırıcının avantajları arasında insan etkileşiminden bağımsız karıştırma kalitesi, akış kontrolü, refrakterin kullanım ömrünün uzaması ve fırının erime hızında önemli bir artış yer alır. Ölçümler erime hızında %16 artış ve doğal gaz tüketiminde %3 azalma ortaya koydu. Elektromanyetik karıştırıcı, daha az kaynak tüketimi ile daha fazla alüminyumun daha kısa sürede eritilmesini sağlarken, karıştırma işlemi cüruf oluşum oranını ve metal kaybını azaltır. Enerji tüketimini optimize etmek, karbon emisyonlarını azaltmak, erime süresini kısaltmak ve cüruf oluşumundan kaynaklanan metal kaybını azaltmak için elektromanyetik karıştırıcıların kullanılması son derece faydalıdır ve alüminyum endüstrisinde bir zorunluluk haline gelmiştir.



0 views0 comments
bottom of page